România a oferit 25 de mii de cărţi în limba română bibliotecilor din Moldova

Un lot de 25 de mii de cărţi în limba română au fost oferite bibliotecilor Republicii Moldova din partea Guvernului României. Prim-ministrul României Victor Ponta a venit cu donaţia în cadrul vizitei sale în Moldova de Ziua Independenţei, la 27 august, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, premierul Iurie Leancă pentru prima dată a discutat cu Victor Ponta despre deficitul de carte românească în instituţiile pre-universitare şi bibliotecile Republicii Moldova în data de 22 decembrie 2013, când a fost anunţat despre asistenţa de 20 de milioane de euro din partea Guvernului României pentru reconstrucţia grădiniţelor din ţară. „Ceea ce se întâmplă astăzi este o reacţie firească a prietenului nostru Victor Ponta, susţinut de colegii săi din Guvernul României. Sunt convins că această donaţie de cărţi este doar un început”, a declarat prim-ministrul Republicii Moldova.

Victor Ponta a informat că universităţile din România strâng în continuare un număr important de cărţi în limba română, care urmează să fie aduse în Republica Moldova. „În plus, cred că unul din cele mai importante proiecte, pe care îl are România şi de care trebuie să beneficieze profesorii şi copii din Republica Moldova este elaborarea şi accesul la manualele digitale. Multe alte lucruri de acest gen putem şi trebuie să facem împreună”, a specificat Victor Ponta.

Lotul format din mai mult de 100 de titluri de carte conţine literatură de referinţă, literatură clasică universală şi română de la cele mai prestigioase edituri din România.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.