Roman Chircă: Implicarea Rusiei în treburile interne ale Moldovei este enormă

Implicarea Federației Ruse în treburile interne ale Republicii Moldova este enormă. De această părere este directorul Institutului Economiei de Piață, Roman Chircă, care a făcut această afirmație în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune Realitatea TV, transmite IPN.

În opinia lui, Federația Rusă este în cea mai înaltă fază activă de război hibrid cu orice înseamnă Occident – Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană și orice stat care aderă la acesta, iar în mentalitatea Federației Ruse, Republica Moldova este parte componentă firească a ei.  

„Multe lucruri care se întâmplă, care au acces la creierul nostru colectiv autohton se manipulează și din păcate acest lucru este în ascensiune și lucrurile probabil se vor agrava în perioada următoare”, a menționat analistul.

Și în cazul furtului miliardului, Roman Chircă crede că Rusia a fost implicată. „Federația Rusă a văzut gradul de aroganță și de încredere în propria forță a politicienilor corupți din Republica Moldova, au intrat ca acționari la BEM și s-au retras în preajma alegerilor parlamentare”, a afirmat directorul Institutului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.