Republica Moldova nu are nevoie de armată, opinie

Republica Moldova nu are nevoie de armată. Ar fi suficient să existe servicii speciale antrenate care să apere țara în caz de necesitate. Această opinie a fost exprimată de către jurnalistul Alexandru Stahurschii în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

În opinia jurnalistului, Moldova nu are nevoie nici de armată, nici de baze militare pe teritoriul ei. „În opinia mea, trebuie să avem militari profesioniști așa cum este garda în alte țări, carabinierii care trebuie să acționeze în situații excepționale”, spune Alexandru Stahurschii.

Aceeași opinie a fost împărtășită și de către politologul Boris Șapovalov. Dacă Republica Moldova este stat neutru și nu poate face față unor asemenea țări ca România și Ucraina, politologul se întreabă de ce un stat atât de sărac ca Moldova trebuie să cheltuiască bani pentru întreținerea armatei.

Totodată, analistul politic Cornel Ciurea consideră că reieșind din evenimentele care au loc în regiune, Republica Moldova are nevoie de o armată bună. În opinia lui, în caz de atac, armata ar putea face față foarte puțin timp pentru că nu este suficient de pregătită, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie lichidată. „A avea armată bună nu înseamnă neapărat că trebuie să luptăm”, a spus Cornel Ciurea.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.