Reprezentanții Partidului Șor la Curtea Constituțională: Este o hotărâre criminală

Avocatul Aureliu Colenco susține că hotărârea Curții Constituționale prin care Partidul politic Șor a fost declarat neconstituțional este abuzivă. Potrivit lui, aceasta va fi prima hotărâre a Curții care va fi anulată de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului, transmite IPN.

„Mai mult ca atât, după această hotărâre noi vom solicita tragerea la răspundere penală a judecătorilor care au adoptat-o, în afară de cei care au avut opinii separate. Noi considerăm că este o hotărâre criminală”, a declarat avocatul pentru presă.



Deputata Marina Tauber susține că decizia de astăzi este una rușinoasă. „Încă o dată devenim vestiți în toată lumea prin faptele rușinoase, de corupție, fărădelegi, prin precedente care creează situații foarte periculoase”, a menționat Marina Tauber. Potrivit ei, chiar dacă formațiunii i-a fost luată ștampila, echipa rămâne consolidată. „Credeți-ne, deja avem mai multe formule cum să continuăm lucrul, lupta noastră”, a mai spus deputata.

De la data pronunțării hotărârii Curții Constituționale, Partidul politic Șor se consideră dizolvat. Nici un act al organelor acestui partid adoptat după pronunțarea deciziei respective nu are valoare juridică. Ministerul Justiției urmează să desemneze o comisie de lichidare a Partidului politic Șor, care va întreprinde acțiunile necesare pentru iradierea acestei formațiuni din Registrul persoanelor juridice. Reprezentanții Partidului Șor care exercită mandate de deputat sau mandate reprezentative în organele unităților administrativ-teritoriale de toate nivelurile vor continua să activeze independent. Hotărârea Curții Constituționale este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial. La prezenta hotărâre, judecătorul Serghei Țurcan a formulată o opinie disidentă, iar judecătorul Vladimir Țurcan a formulat o opinie separată.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.