Renato Usatîi: Spuneți „nu” corupților și „da” viitorului luminos al Republicii Moldova

Candidatul Partidului Politic „Partidul Nostru” la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Renato Usatîi, s-a lansat în campania electorală. Acesta a promis alegătorilor că va lupta cu corupția și va face totul ca să îmbunătățească calitatea vieții oamenilor în Republica Moldova. „Spuneți „nu” corupților și „da” viitorului luminos al Republicii Moldova”, a declarat acesta în cadrul evenimentului de lansare în campania electorală, transmite IPN.

„Alegerea din buletinul de vot va fi între trecut și viitor, alegerea dintre ce a fost până acum și oamenii care au fost alături și dintre trădători și cei care nu au trădat. Cred în înțelepciunea poporului meu. Eu voi fi mereu sluga poporului, a poporului meu și a nimănui altcineva”, a spus acesta.

Politicianul consideră că principala problemă a Moldovei este corupția. Când va face ordine pe acest segment, toate celelalte vor reveni la normal: pensiile și salariile, problemele din educație și medicină. „Cei care sunt acum la putere nu pot lupta cu corupția pentru că ei sunt corupția. Eu voi rupe acest lanț al corupției”, a promis  Renato Usatîi. Potrivit lui, victoria la alegerile prezidențiale este primul pas. Principala sarcină este să fie declanșate alegeri parlamentare anticipate.

Renato Usatîi optează pentru „relații corecte” cu vecinii, Ucraina și România, cu estul și cu vestul. El mai spune că soluționarea conflictului transnistrean se va face doar prin reforme adevărate în Moldova, precum: lichidarea corupției, creșterea pensiilor. De asemenea, crede că în „Transnistria” limbile vorbite trebuie să fie „moldoveneasca”, rusa, și ucraineana.

Candidatul la prezidențiale susține că este gata să comande la cei mai buni specialiști din lume un plan de modernizare a Republicii Moldova, deoarece fără un astfel de plan nu poate reînvia economia, agricultura sau sectorul de transport. Pentru tinerii specialiști, propune un proiect de obținere a locuințelor prin ipotecă cu zero dobândă anual. O prioritate pe care o punctează candidatul va fi deschiderea în fiecare raion a centrelor de consultanță gratuită pentru planuri de business.

Dacă va fi ales președinte al țării,  Renato Usatîi spune că va lichida sistemul administrației raionale. De asemenea, va lichida Centrul Național Anticorupție și va crea, în loc, o structură de forță nouă, care va lupta cu corupția la cel mai înalt nivel.

Proiectul Național pe care îl promovează are sloganul: „Rezerva de cadre a lui Renato Usatîi”. Persoanele sunt invitate să aplice (pe pagina Renato Usatîi președinte – www.rup2020.md) pentru a avea posibilitatea să-și manifeste abilitățile într-o eventuală funcție importantă în stat.

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie a început astăzi, 2 octombrie. În cursă sunt înregistrați șase candidați: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (independent), Violeta Ivanov (Partidul Șor), Maia Sandu (Partidul Acțiune și Solidaritate). CEC mai urmează să decidă cu privire la înregistrarea în cursă a doi pretendenți: Octavian Țîcu (Partidul Unității Naționale) și Dorin Chirtoacă (Blocul Electoral UNIREA).

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.