Renato Usatîi solicită anularea înregistrării lui Igor Dodon la funcţia de preşedinte

Liderul Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, a depus la CEC o sesizare prin care solicită anularea înregistrării candidatului independent Igor Dodon la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Acesta susţine că deține probe că Igor Dodon a cheltuit în campania electorală mult mai mulţi bani decât a declarat. „Sunt temei clare ca a fost violată legislaţia”, a spus liderul PPPN, citat de IPN.

Renato Usatîi a declarat că, pe parcursul campaniei electoral,e a sesizat mai multe încălcări admise de staff-ul candidatului menţionat şi speră în corectitudinea şi competenţa CEC-ului.

„Dodon este nu doar simbolul corupţiei, dar şi simbolul minciunii în Republica Moldova”, a spus Renato Usatîi. Potrivit liderului PPPN, pe 8 noiembrie, mai multe organizaţii de tineret, controlate de Igor Dodon, au depus o cerere la Primărie pentru autorizarea protestelor, de pe data de 8 până pe 30 noiembrie, în preajma Preşedinţie şi teritoriului adiacent. „Asta ar însemna ca Dodon se pregăteşte de proteste”, a subliniat Renato Usatîi.

„Azi cetăţenii Republicii Moldova, cei care se află în ţară şi cei din diaspora, vom fi martori la un proces prin care se va demonstra daca există democraţie în Republica Moldova, respect faţă de lege, sau există doar la nivel de declaraţii şi pe hârtie, așa cum a fost toţi anii aceştia”, a adăugat Renato Usatîi.

Stafful candidatului independent Igor Dodon a declarat că informațiile lansate de politician sunt false. „Scopul aruncării acestei intoxicații în spațiul public este de a reduce șansele candidatului independent Igor Dodon de a câștiga un nou mandat prezidențial. Juriștii noștri pregătesc o adresare în judecată pe acest caz de difuzare a informațiilor false și calomnioase”, se arată în reacţia staffului candidatului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.