Renato Usatîi: Partea PAS-ului condusă de Maia Sandu a pierdut lupta cu Andrei Spînu

Înainte sau după alegerile locale, Guvernul Recean va demisiona din cauza actualului ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. O spune președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, potrivit căruia Andrei Spînu i-ar fi șantajat pe liderii puterii să-i asigure un fotoliu în Executiv, în caz contrar a amenințat că va rupe fracțiunea parlamentară PAS, notează IPN.

Potivit lui Renato Usatîi, Partidul Acțiune și Solidaritate ar fi divizat în două tabere adverse care sunt controlate de președintele Maia Sandu și de actualul ministru al Infrastructurii, Andrei Spînu. Președintele Partidului Nostru spune că Spînu ar avea ambiția creării propriului partid politic, iar acest lucru se va întâmpla prin preluarea oamenilor din PAS.


„În PAS este echipa care se uită mai mult spre președinta Maia Sandu. Sunt crețoșii care se uită doar spre Andrei Spînu, care este un lider. Era o perioadă când peste 30 de persoane erau orientate spre Spînu. Spînu, având școala PLDM, a participat la construcția unei părți a partidului. Oamenii aceștia îl susțin pentru că Spînu le rezolva problemele, îi ajuta cu bani, le angaja rudele la serviciu. Oricât ar fi de umflat Dorin Recean, Spînu l-a rupt. Le-a spus clar că se întoarce ministru și prietenul lui din copilărie, Adrian Efros, să fie numit ministru. Și dacă Spînu mai cerea două ministere, i-ar fi fost oferite. Dacă lui Spînu i se spune „nu”, va fi o ruptură în partid”, a spus Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Renato Usatîi sugerează că Andrei Spînu ar fi devenit indezirabil pentru mai mulți diplomați străini, însă guvernarea tolerează prezența acestuia în Guvern pentru a nu admite destrămarea partidului.

„Partea PAS-ului condusă de Maia Sandu a pierdut bătălia cu Spînu. Până la locale sau după, Guvernul Recean va demisiona, din cauza lui Spînu. Mă deranjează că din cauza incompetenților care au fost sau care au venit, suferă cetățenii. Avem cele mai mari prețuri de pe continentul european. Astăzi deja mai mulți ambasadori sunt șocați de ce se întâmplă. De ce credeți că la toate recepțiile mai multor parteneri de dezvoltare, într-o perioadă lungă timp, acest domn n-a fost invitat? ”, s-a întrebat președintele Partidului Nostru.

La 17 iulie, Andrei Spînu a devenit ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale prin decretul președintelui Maia Sandu. Andrei Spînu a fost vicepremier în Guvernul Gavrilița, iar după demisia Executivului condus de Natalia Gavrilița a exercitat funcția de secretar general al instituției prezidențiale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.