Renato Usatîi le ia partea angajaților CFM și instigă la proteste

Liderul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, a îndemnat-o pe președinta Maia Sandu ca, până la sfârșitul acestei săptămâni, să vină cu o inițiativă de echivalare a angajaților de la întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova” cu salariații bugetari. El este convins că aceasta este unica soluție pentru problema restanțelor salariale la CFM, care au ajuns la circa 140 de milioane de lei. În lipsa unui răspuns clar în termen de trei zile, politicianul a declarat că se va consulta cu angajații din toate nodurile feroviare principale din țară cu privire la organizarea protestelor, transmite IPN.

„Doamnă președintă, mâine începe înregistrarea candidaților pentru alegerile prezidențiale. Dumneavoastră, spre deosebire de noi, opoziția, aveți toată puterea, controlați guvernul, majoritatea parlamentară și chiar o mare parte a opoziției parlamentare. Vă solicit să veniți, în calitate de președinte al țării, cu o inițiativă de echivalare a angajaților CFM cu salariații bugetari. Nu avem timp să așteptăm să treacă alegerile, să le pierdeți, iar apoi noul guvern să înceapă să rezolve această problemă, ea trebuie rezolvată astăzi!”, a declarat liderul PPPN într-o conferință de presă.

Acesta a reamintit că deficitul bugetar al țării pentru acest an este de aproximativ 17 miliarde de lei, în timp ce fondul salarial anual al tuturor angajaților CFM este în jur de 500 de milioane de lei.

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova a solicitat intervenția prim-ministrului Dorin Recean pentru soluționarea problemei restanțelor salariale la „Calea Ferată din Moldova”. Peste cinci mii de angajați ai întreprinderii nu și-au ridicat salariile din luna aprilie, iar suma totală a restanțelor acumulate constituie 136 de milioane de lei, se menționează într-un demers adresat premierului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.