Renato Usatîi își exprimă sprijinul pentru coaliția parlamentară și noul Guvern

Liderul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, care a revenit în Republica Moldova acum trei zile, sprijină noul Guvern, condus de Maia Sandu, precum și coaliția parlamentară formată de Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM.

Fostul primar de Bălți susține că urmează să lanseze o invitație la discuții șefului statului, Igor Dodon, și liderilor Blocului ACUM, Andrei Năstase și Maia Sandu, astfel încât să-și unească eforturile pentru „a demonta regimul Plahotniuc și ramurile corupte”. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unei de conferințe de presă, susținute marți, 18 iunie, transmite IPN.

Potrivit lui Renato Usatîi, „până la crearea majorității parlamentare istorice și numirea noului Guvern, liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, era considerat stăpânul acestei țări, care controla totul – mediul de afaceri, pe judecători și procurori”.  Renato Usatîi a mai spus că în tot acest timp cât s-a aflat la Moscova, dar și în Uniunea Europeană, a întreprins acțiuni ca „să demonteze regimul de la Chișinău”.

Liderul PPPN spune că a revenit în Moldova cu riscul să fie arestat, deși a fost informat că din țară a plecat nu doar Vlad Plahotniuc, ci și așa-zișii „manageri” care controlau procuratura și judecătoriile.

Politicianul afirmă că toate dosarele în care are statut de învinuit au fost deschise la comandă, în momentul în care a fost clar că formațiunea sa se bucură de susținerea alegătorilor. Renato Usatîi a menționat că a revenit acasă pentru a duce la bun sfârșit ceea ce a inițiat în anul 2014. Întrucât formațiunea sa nu a acces în Parlament, este gata să sprijine actuala coaliție majoritară.

În altă ordine de idei, liderul PPPN a declarat că, potrivit informațiilor pe care le deține, Ilan Șor s-ar afla în Israel, deși toți cred că este în țară.

Renato Usatîi a părăsit Republica Moldova în septembrie 2016. În luna octombrie, Judecătoria sectorului Centru a emis un ordin de arest pe numele acestuia după care a fost dat în urmărire.

  • Renato Usatii despre o eventuala conlucrare cu noua coalitie si noul Guvern
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.