Relațiile cu România trebuie intensificate, Andrei Năstase

Relațiile cu România trebuie intensificate, consideră liderul PPPDA, Andrei Năstase. În cadrul unui interviu video pentru Agenția de presă IPN, Năstase a declarat că Republica Moldova are un parteneriat strategic cu România și acesta  trebuie dezvoltat.

„Nimeni nu ne poate fi mai aproape decât România, indiferent cine este la guvernare în Republica Moldova. România a avut o atitudine corectă față de cetățenii Republicii Moldova și sunt sigur că va dezvolta această atitudine și de acum încolo”, a spus liderul PPPDA.

Andrei Năstase mai spune că ceea la ce ar atrage atenția partenerilor strategici din România, Ucraina, UE și Occident este faptul că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și cei care stau în spatele lui au apelat în ultima perioadă „la mijloace șmechere, inteligente, astfel încât în spațiul public au declarat că nu ar fi împotriva Europei, României, Occidentului. În realitate a fost exact pe invers”.

„În realitate au atacat și vor ataca în continuare tot ce înseamnă aproprierea noastră de România, de Occident, de valorile și de principiile europene, de edificarea statului de drept la noi acasă, a unei economii funcționale, în interesul tuturor, nu doar a unor clanuri controlate de unii sau de alții”, a spus Andrei Năstase.

Potrivit liderului PPPDA, trebuie să fim foarte atenți și, poate cel mai important lucru, să nu admitem implicarea Rusiei în alegerile din Republica Moldova. „Să ne dea libertatea tuturor să facem alegerea pe baza propriei noastre conștiințe, pe baza propriilor noastre valori, principii, pentru că altfel nu mai putem vorbi de democrație, de stat de drept”, a declarat politicianul.

În ceea ce privește relația Republicii Moldova cu Ucraina, Andrei Năstase afirmă că ucrainenii au avut din totdeauna o atitudine prietenească față de moldoveni și că acesta este un lucru absolut firesc din partea unor vecini responsabili și bine intenționați. „Mai rău este că cei care se află astăzi la guvernare de-a lungul timpului au atacat interesele Ucrainei prin declarațiile lor, prin atitudinea lor pro rusească”, a opinat liderul PPPDA.

Andrei Năstase a mai menționat că în prezent este foarte important ca relațiile Republicii Moldova cu Ucraina să se dezvolte și să fie acordată atenție la ceea ce înseamnă intențiile Ucrainei de a construi acele câteva hidrocentrale pe Nistru, care ar pune în pericol interesele Republicii Moldova, dacă nu se vor trata lucrurile cu responsabilitate și cu mare atenție.

Interviul video cu Andrei Năstase este parte a ciclului „Răscrucea de ani prin prisma idealului de a trăi bine acasă, la care au acceptat invitația, de asemenea, președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu, precum și liderii principalelor partide parlamentare Pavel Filip și Maia Sandu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.