RED UNION FENOSA obţine Declaraţia Global Reporting Iniţiative (GRI) cu privire la corespunderea Raportului său de RSC criteriilor internaţionale în vigoare pentru nivelul B+

 

 

 

 

 

  • Red Union Fenosa realizează primul său raport local de RSC.
     
  • Raportul de responsabilitate socială corporativă oferă cititorilor informaţii cu privire la practicile responsabile adoptate şi implementate de către întreprindere pentru anul 2012.

Documentul conţine informaţii despre activitatea întreprinderii în domeniile economic, de mediu şi social, precum şi în management. Anterior, Red Union Fenosa prezenta aceste date pentru raportul comun al Gas Natural Fenosa, dar din 2013 acesta va fi elaborat inclusiv în Moldova, în limba română, cuprinzând un cadru mai amplu şi mai detaliat de informaţii şi date.

Procesul este unul de durată şi presupune mai multe etape: documentare, elaborare, auditare de către un auditor exterior avizat în domeniu şi verificare. Ultima etapă constă în certificarea indicatorilor înregistraţi conform unei liste prestabilite de către Global Reporting Initiative (GRI), organizaţie internaţională non-profit, care promovează economia durabilă prin oferirea suportului şi a declaraţiei de control a rapoartelor pentru nivelul de aplicare ales. În cazul Moldovei acesta este „B+” pentru întreprinderi din sectorul energetic, ceea ce corespunde primului nivel cu susţinerea auditului independent.

În lunile februarie şi martie Raportul de RSC al Red Union Fenosa a fost supus auditului de către biroul KPMG din România, avizat pentru domeniul dat. Auditorii au constat, că raportul a fost pregătit la un înalt nivel profesional, mai ales, luând în consideraţie faptul, că este primul de acest gen la întreprinderea noastră.

În data de 18 iunie Red Union Fenosa a obţinut declaraţia GRI, care confirmă verificarea informaţiilor şi corespunderea Raportului de RSC întreprinderii criteriilor internaţionale în vigoare pentru nivelul de aplicare.

Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.