Record culinar la Chişinău

Bucătari moldoveni, ajutaţi de colegi din alte ţări, au stabilit un nou record culinar. Bucătarii au pregătit în cadrul Campionatului Gastronomic Internaţional, organizat la Chişinău, o mămăligă-gigant, cu tocăniţă şi legume pentru 2 000 de porţii, transmite Info-Prim Neo. Bucătarul-şef, Roman Friptu, a declarat că la prepararea tocăniţei au fost folosite 4 mii de cârnăciori, 30 de litri de ulei, 50 de kilograme de ceapă, 50 de kilograme de ardei graşi şi 100 de kilograme de ciuperci. Pentru mămăligă, care a fost fiartă concomitent în 6 ceaune, bucătarii au folosit 30 de kilograme de făină. Potrivit bucătarului-şef, prepararea unor bucate în cantităţi atât de mari nu este complicată, ci mai degrabă responsabilă. Mămăliga gigantică şi tocăniţa s-au pregătit în mai mult de două ore. Evenimentul a constituit un record gastronomic internaţional, care a fost certificat de reprezentanţii cu drept de a certifica recorduri internaţionale din România. Bucătăreasa Gălina Pălitu a declarat că din cele 2000 mii de porţii, 200 au fost pentru o casă de copii, altele 200 aui ajuns la o casă de bătrâni. Din restul bucatelor s-au înfruptat vizitatorii evenimentului şi participanţii. Campionatul Gastronomic Internaţional Moldova 2011, ediţia a III-a a început pe 1 noiembrie şi va dura până pe 4 noiembrie. Organizatorii evenimentului sunt Ministerul Economiei, CIE „Moldexpo”, Asociaţia Culinarilor Catering Moldova şi Compania de producere şi instalare a utilajului pentru comerţ şi alimentaţia publică „MGM”.
  • roman friptu desre tocanita.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.