Reacţia Primăriei la instalarea corturilor pe bd. Ştefan cel Mare: E încălcată ordinea publică

Primăria municipiului Chişinău a reacţionat la instalarea corturilor pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt. Într-o declaraţie de presă se menţionează că acţiunea de protest urmăreşte încălcarea ordinii publice şi periclitarea circulaţiei rutiere pe artera principală a oraşului, transmite IPN.

„Acţiunea de protest se desfăşoară cu încălcarea Legii privind întrunirile, care stipulează expres că sunt interzise întrunirile prin care se urmăreşte încălcarea ordinii publice sau drepturile şi libertăţile altor persoane. În situaţia dată, cu certitudine este încălcată atât ordinea publică, cât şi periclitată circulaţia transportului public, iar locuitorilor Chişinăului le este încălcat dreptul de a se deplasa pe străzile oraşului”, se spune în declaraţie.

Primăria municipiului Chişinău a depus deja cerere de chemare în judecată, pentru a interzice desfăşurarea acţiunii de protest pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Bulevardul Ştefan cel Mare, segmentul dintre străzile Serghei Lazo şi Maria Cebotari,  a fost blocat de simpatizanții Partidului Socialiştilor şi Partidului Politic „Partidul Nostru”. Aceştia au instalat corturi pe carosabil, blocând circulaţia.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.