PSRM va participa la consultațiile inițiate de către șeful statului

Președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, secretarul pentru ideologie al formațiunii, Ion Ceban, și secretarul executiv al socialiștilor, Vlad Batrîncea, vor participa din partea PSRM la consultațiile inițiate de către șeful statului privind formarea unei majorități parlamentare.

Într-un comunicat de presă al formațiunii, citat de IPN, se spune că în cadrul ședinței din 25 martie conducerea PSRM a analizat invitația președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, și a decis să participe la dialog.

Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, a declarat pentru IPN că partidul, în numele căruia vorbește, a luat act de invitația lansată de către șeful statului. PDM, cum a fost și anterior, rămâne deschis pentru dialog și, cel mai probabil, va fi acceptată invitația președintelui. Deputatul Blocului electoral ACUM DA PAS, Mihai Popşoi, a spus că s-a luat act de invitația lui Igor Dodon, iar o decizie se va lua după discuții la nivelul partidelor care au format blocul.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, îi așteaptă, pe rând, pe liderii celor trei formațiuni marți, 26 martie, la Reședința de Stat din str. Nicolae Iorga. Igor Dodon a spus într-un briefing de presă că este creată o situație de vid, gol politic al puterii în Republica Moldova, care nu poate să existe prea mult timp.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.