PSRM: Apar mari semne de întrebare față de legitimitatea alegerilor

Partidul Socialiștilor constată că, în ultima perioadă, apar mari semne de întrebare față de legitimitatea alegerilor parlamentare din 24 februarie. Într-o conferință de presă ținută în ultima săptămână de campanie electorală, reprezentanții PSRM au spus că alegătorii sunt corupți la greu de unii concurenți electorali, transmite IPN.

Juristul PSRM, Fadei Nagacevschi, a menționat că, deși Republica Moldova are un Cod Electoral, regulile de joc nu se respectă de către concurenții electorali. Se constată utilizarea masivă a resurselor administrative de către partidul de guvernare, dar și acțiuni de corupere a alegătorilor prin oferirea de cadouri electorale, interzise de lege. Juristul mai spune că este vorba și de atacuri la adresa PSRM, cu învinuiri false din partea unor concurenți electorali cu privire la anumite finanțări obscure.

Juristul spune că pentru anumite localități din nordul țării, acolo unde PSRM are mulți susținători, guvernarea pregătește tentative de anulare a unor concurenți în anumite circumscripții uninominale, pentru a diminua numărul mandatelor care ar putea să fie obținute de către formațiune. „Dacă până în această săptămâna aveam întrebarea cine câștigă alegerile, acum mai apare întrebarea dacă, în genere, aceste alegeri vor fi validate, vor fi recunoscute de către comunitatea internațională”, a spus Fadei Nagacevschi.

Deputatul Vlad Batrîncea a declarat că Partidul Politic Şor zilnic corupe alegătorii, iar, cu regret, organele de drept se fac că nu observă aceste lucruri. Despre strămutarea secțiilor de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană, deputatul spune că nu este altceva decât o încercare de a micșora numărul alegatorilor care vor ieși la vot. „Apar mari semne de întrebare față de legitimitatea prezentului scrutin”, a spus Batrîncea.

Potrivit consilierului municipal Ion Ceban, secretar pentru ideologie al partidului, din teritoriu parvin tot mai multe semnale că în instituțiile de stat în mod abuziv guvernarea utilizează resursele administrative pentru a exercita presiuni asupra oamenilor. Primarii intimidează cetățenii, șefii de instituții – subalternii. Sunt presiuni făcute și asupra agenților economici, să facă agitație în favoarea PDM. Ion Ceban a făcut un apel către PDM „să nu mai terorizeze oamenii şi să nu bage frica în ei că vor rămâne fără loc de muncă, dacă nu vor vota democrații”.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.