PSDE îl înaintează la prezidențiale pe ex-ministrul Valeriu Pleșca

Partidul Social Democrat European îl înaintează la alegerile prezidențiale pe fost ministru al apărării, Valeriu Pleșca. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Liderul PSDE, Ion Sula, a declarat că, după ce formațiunea a decis că va avea propriul candidat la prezidențiale, au fost analizate mai multe candidaturi, atât din partid, cât și din afară. „Urmare a discuțiilor și consultărilor u membrii partidului, Biroul permanentului al PSDE a decis în ședința de ieri să-l înainteze pe domnul Valeriu Pleșca la funcția de președinte al Republicii Moldova. Domnul Valeriu Pleșca este meserie jurist și economist. De-a lungul timpului s-a impus ca un bun profesionist, manifestând o poziție civică activă, ocupând funcții înalte în stat. Este un om de afaceri, un om de succes și un bun familist”, a notat Ion Sula.

La rândul său, Valeriu Pleșca, a declarat că pentru el mediul politic nu este ceva nou, având anterior calitatea de legiuitor, lider de partid, ministru al apărării etc. „Sunt ferm convins că eu pot, cunosc, știu și, nu în ultimul rând, sunt responsabil de ceea ce spun și îmi asum. Partidul Social Democrat European are o conotație europeană și nu doar de la denumirea sa, dar datorită relațiilor sale frățești pe care le are cu partidele din spațiul european. Noi ne asumăm, atât eu, cât și PSDE, să ajungem în acest scrutin, să învingem, să întărim parcursul țării noastre în spațiul european”, afirmă Valeriu Pleșca.

Valeriu Pleșca figurează pe pagina Agenției Servicii Publice ca președinte al Partidului politic Uniunea Creștin-Socială din Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.