Protestele antiguvernamentale sunt logice pentru că nu s-a schimbat nimic în țară, opinie

Inițierea protestelor antiguvernamentale sunt logice și indispensabile pentru că în țară nu s-a schimbat practic nimic din premisele care au dus la protestele din 2015-2016. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnalt TV, transmite IPN.

Analistul politic Alexei Tulbure susține că există argumente foarte multe de a ieși în stradă pentru că niciun mecanism în țară nu lucrează. „Guvernul este cu o legitimitate foarte joasă pentru că a fost votat și inaugurat de o majoritate creată prin șantaj și corupere, din turiști politici, prin scindări ale fracțiunilor parlamentare. Toate astea au rămas”, spune Alexei Tulbure.

Președinta Transparency International Moldova, Lilia Carasciuc, este de părere că societatea civilă și partidele politice care se declară antioligarhice trebuie să se unească și să protesteze pentru aceeași cauză – împotriva legii privind sistemul electoral mixt. „Partidul Socialiștilor ar putea să vină cu aceste proteste, dar este momentul să-și expună poziția. Cu părere de rău, el a stat la o parte și aceasta ne-a descurajat foarte mult pentru că Igor Dodon a spus că este antioligarhic, va lupta cu fenomenul corupției, dar el nu s-a rupt încă de la PSRM”, declară Lilia Carasciuc.

Pe de altă parte, deputatul PSRM, Grigore Novac, a anunțat că indiferent dacă cineva se va alătura protestului socialiștilor, ei vor ieși în stradă pe 24 septembrie și se vor conduce de propriul program.

Partidele politice extraparlamentare din opoziție îndeamnă cetățenii nemulțumiți de starea de lucruri din ţară la un protest popular pe data de 17 septembrie. Totodată, PSRM și președintele Igor Dodon au anunțat că vor organiza o acțiune de protest antiguvernamentală pe data de 24 septembrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.