Proiectul privind ONG-urile este mult mai bun decât actuala lege în domeniu, opinie

Proiectul legii privind organizațiile neguvernamentale este mult mai bun decât actuala lege din domeniu. Acesta clarifică multe aspecte în ceea ce ține de implicarea politicului și a statului în activitatea sectorului asociativ. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

„Actualmente, legea cu privire la asociațiile obștești dă putere Ministerului Justiției să participe la orice activitate a ONG-ului și să ceară orice document, ceea ce ar putea bloca, la un moment dat, activitatea unei organizații”, spune Ion Guzun, consilier juridic în cadrul Centrului de Resurse Juridice. Potrivit lui, proiectul actual clarifică unele aspecte care puteau fi interpretate.

Analistul Corneliu Ciurea consideră că statul se implică destul de modest în activitatea organizațiilor non-guvernamentale. „Din punctul meu de vedere, acest sprijin este insuficient și eu mi-aș dori o implicare mai mare a statului pentru că el are un interes destul de mare în a-i avea pe ong-iști în calitate de prieteni, nu dușmani. Având în vedere situația creată de animozitate, de o anumită lipsă de încredere dintre societatea civilă și stat, Guvernul tot are o anumită responsabilitate”, spune Cornel Ciurea. În opinia lui, o modalitate de a colabora fructuos cu societatea civilă este finanțarea ei de către stat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE