Proiect de 800 de mii de euro pentru consolidarea protecției drepturilor omului

Oficiul Avocatului Poporului va beneficia de un proiect de 800 de mii de euro din partea Consiliului Europei pentru consolidarea protecției drepturilor omului în Republica Moldova, transmite IPN.

Avocatul poporului, Ceslav Panico, a subliniat la evenimentul de prezentare a proiectului că într-o societate în care drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor reprezintă piloni esențiali ai democrației continuarea consolidării Oficiului Avocatului Poporului în calitate de instituție-cheie în promovarea și protecția drepturilor omului în Republica Moldova este esențială. Prin acest parteneriat cu Consiliul Europei, Oficiul Avocatului Poporului se angajează ferm să întărească și să promoveze independența și eficacitatea instituției. Acest moment este un pas important în alinierea la standardele europene în domeniul drepturilor omului și consolidarea statului de drept.

Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, Falk Lange, a remarcat că instituția ombudsmanului a evoluat, devenind parte integrantă a modelului modern de bună guvernare, servind ca gardian al drepturilor omului și oferind oamenilor o cale de despăgubire în cazurile de presupuse încălcări ale drepturilor omului. Prin activitatea sa, instituția avocatului poporului joacă un rol esențial în susținerea și promovarea principiilor drepturilor omului și democrației

Prima etapă a proiectului, care se va desfășura în perioada 2024-2025, se va concentra pe îmbunătățirea managementului Oficiului Avocatului Poporului, digitalizarea serviciilor și includerea unor elementele ale inteligenții artificiale în sistemul OAP de colectare și analize de date și interacțiunea cu cetățenii prin mecanismele alternative digitale. Totodată, va fi consolidată relația cu Curtea Europeană a Drepturilor Omului și promovarea drepturilor omului în întreaga societate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.