Procesul de negocieri a devenit prea complicat, experţi

Procesul de negocieri pentru formarea noii majorităţi parlamentare şi a noului guvern a devenit unul complicat, iar clasa politică s-a compromis şi mai mult. Concluzii în acest sens au fost formulate în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

Sergiu Ostaf, directorul executiv al Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, CreDO, consideră că cele trei partide trebuie să ajungă la un consens. „Trebuie de gândit bine şi de găsit o soluţie. Situaţia a devenit prea complicată”, a opinat Ostaf.

„Ceea ce se întâmplă acum în Republica Moldova este un scenariu foarte prost gândit de politicienii noştri. Nu înţeleg pentru ce au trebuit să demită Guvernul Streleţ, dacă la masa de negocieri au venit aceleaşi partide pentru a forma un nou cabinet de miniştri. Este o clasă politică total compromisă. Nu au reuşit timp de şase ani să facă ceva, cu atât mai mult nu vor face nimic în trei ani”, a spus directorul teatrului „Satiricus” Sandu Grecu.

Ion Manole, preşedintele organizaţiei obşteşti „Promo-LEX”, susţine că actuala clasă politică încă nu a învăţat lecţia. „Din şase ani de când se află la guvernare, doi ani politicienii se află în negocieri. Nu i-am văzut niciodată muncind. De mai multe ori i-am auzit spunând că au învăţat lecţia. Cred că acestea sunt doar vorbe goale”, a spus Manole.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.