Pro Moldova lansează campania de informare anti-populism „Votează cu CAP”

Partidul Pro Moldova, care a anunțat că nu participă la alegerile din 11 iulie, a lansat o campanie de informare – „Votează cu CAP”. Potrivit formațiunii, aceasta va ajuta alegătorii să facă o alegere conștientă, analizând ofertele electorale și colectând semnături în sprijinul unei petiții „Minim de existentă sau CAPitulare”, care prevede măsuri de responsabilizare a viitorilor parlamentari, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al partidului, prin această petiție formațiunea cere Parlamentului nou ales și Președintei să introducă prin lege obligația de asigurare a minimului de existență pentru fiecare cetățean al Republicii Moldova.

„În cazul în care nu va fi asigurat minimul de existență (2100 lei pentru 2021) pe o durată de șase luni de mandat, Parlamentul urmează imediat să fie dizolvat. Legiferarea penalizării deputaților pentru inacțiune este singura care va funcționa”, a declarat Andrian Candu, președintele Pro Moldova.

Pro Moldova a decis să nu se implice în actuala campanie electorală ca și concurent electoral, invocând că „această campanie este mai curând o luptă de orgolii între doi actori politici, decât o concurență de proiecte de dezvoltare a țării ajunsă la 30 de ani de independență confuză, dezbinată și extrem de săracă”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.