Primii pomi de Crăciun au apărut în vânzare

Primii pomi de Crăciun sunt deja în vânzare în pieţele din Chişinău. Este vorba despre brăduţii în ghiveci. Comercianţii spun că în câteva zile vor aduce şi brazi fără rădăcină. Preţul pomilor de Crăciun variază în funcţie de înălţimea şi calitatea lor, iar cumpărătorii pot opta între un pom natural sau unul artificial.

Pomii de Crăciun în ghiveci sunt comercializaţi în puţine locuri din piaţă, iar preţurile lor sunt mai mari decât ai brazilor tăiaţi, care vor fi scoşi la vânzare peste câteva zile. Un brad în ghiveci, cu înălţimea de 1,20 metri, poate fi cumpărat cu circa 600 de lei, în timp ce preţul unui brad tăiat, cu aceeaşi înălţime, va fi de circa 200 de lei. În ghiveci pot fi cumpăraţi şi brazii albaştri, cu 800 de lei pentru 1 metru, transmite IPN.

Pentru cei care vor opta pentru un pom de Crăciun artificial, comercianţii au pregătit produse importate preponderent din China şi din Polonia. Într-un magazin din Piaţa Centrală, un brad artificial cu înălţimea de 1,20 metri, produs în Polonia, costă 1375 de lei, în timp ce un brad cu înălţimea de doi metri, fabricat în China, poate fi procurat cu 1350 de lei. Preţul variază în funcţie de calitate. Spre exemplu, brazii sau pinii din Polonia sunt mai scumpi pentru că acele lor sunt din silicon şi sunt mai groase, creând iluzia de brad natural. De asemenea, sunt produşi din material ignifug, a spus un angajat al magazinului.

Brazii artificiali mai mici, de circa 60 de cm, pot fi procuraţi cu 65 de lei. Cei de 2,50 metri, se vând şi cu 1700 de lei. „Pomii artificiali sunt mai scumpi cu vreo 10%, e din cauza faptului că valoarea euro a crescut, iar toată marfa pe care o avem o primim în euro”, a mai adăugat angajatul magazinului.

Potrivit datelor oferite de Agenţia Moldsilva, pepinierele silvice au scos spre vânzare 33 de mii de pomi de Crăciun.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE