Primarii Platformei DA pledează pentru autonomie locală și descentralizare veritabilă

Primarii Platformei DA pledează pentru autonomie locală și descentralizare veritabilă. În cadrul unui evenimentul public, Viorel Furdui, directorul executiv CALM, a menţionat că descentralizarea, autonomia locală, reprezintă o prioritate pentru Platforma DA, nu numai declarată, dar şi asumată. Potrivit lui, experienţa de peste 20 de ani de lucru cu administraţia publică locală, arată că descentralizarea şi autonomia locală e importantă şi pentru partide, dacă vor să aibă un fundament important la nivel local, ca primarii să fie devotaţi ideologiei.

„Apreciem munca depusă, colaborarea cu primarii Platformei DA, iniţiativele care au vizat administrarea publică locală, înaintate de deputaţii Platformei în comun cu primarii. Aţi fost printre primii care aţi semnat angajamentul ca descentralizarea şi autonomia locală să fie o prioritate guvernamentală. Cred că e nevoie de dumneavoastră în viitoarea configuraţie guvernamentală politică, ca să atingem acel deziderat comun, ca Republica Moldova să fie reconstruită de jos în sus, în baza intereselor administraţiei publice locale”, a spus Viorel Furdui, citat de IPN.

Angela Ursachi, primar de Mateuți, Rezina, a menţionat că reprezentanţii autorităţilor publice locale au nevoie de o schimbare, în caz contrar Moldova riscă să rămână fără sate. Din sate pleacă persoanele apte de muncă, cele cu gândire critică, familiile cu copii şi astfel ţara rămâne fără viitor. „Pentru a salva satele Moldovei, Parlamentul are nevoie de Platforma DA, care a unit primarii prin fapte bune. Platforma Da are deplină capacitate de a îndeplini promisiunile şi a readuce Moldova pe făgaşul bunătăţii şi bunăstării”, a fost mesajul primarului de Mateuți.

Primarul orașului Căușeni, Anatolie Donțu, a spus că multe lucruri bune care s-au făcut în oraşul Căușeni sunt datorită Platformei DA şi îndrumărilor corecte din partea acestei echipe. „Platforma DA şi proiectele ei de legi au făcut ca orașul meu să înflorească, să se dezvolte, ca locuitorii să rămână acasă”, a spus primarul de Căușeni.

Inga Grigoriu, deputata Platformei DA, candidată la alegeri pe listele formațiunii, a menţionat că în următorul parlament deputaţii Platformei DA vor lupa pentru proiecte care vizează suplinirea bugetelor locale şi dezvoltarea regională. „În următorul Parlament vom fi şi mai aprigi în lupta pentru aceste proiecte, ca în 2021 să aveţi acei bani preconizaţi suplimentar la bugetele locale, peste un miliard de lei la suma care se alocă anual”, a precizat candidata.

Alt deputat al Platformei DA, Dinu Plîngău, a asigurat că pe viitor echipa are proiecte de legi bune, iar deputaţii Platformei vor lupta pentru fiecare leu care urmează să meargă în sate, pentru fiecare drum sau sistem de iluminat stradal. „Oamenii din Republica Moldova merită o viaţă bună şi infrastructură de calitate, infrastructură europeană”, a spus deputatul.

La eveniment au fost prezenţi și liderul Platformei DA, Andrei Năstase, Igor Munteanu, Chiril Moţpan, Stela Macari, Liviu Vovc şi mai mulţi primari ai Platformei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.