Prezența la urne în secțiile în care votarea s-a încheiat

La închiderea secțiilor de votare din Republica Moldova, dar și de pe teritoriul altor state, unde votarea s-a încheiat la ora 21:00, prezența la vot a fost de 1 546 757 de alegători, ceea ce reprezintă 51,4% din alegătorii înscriși în listele electorale. Dintre aceștia, 1 478 958 milioane de alegători au semnat în listele electorale pentru recepționarea buletinelor de vot la referendum, ceea ce reprezintă 49,81%, transmite IPN.

Reieșind din datele preliminare privind rata de participare, CEC declară aceste scrutine valabile, în condițiile în care cel puțin 1/3 dintre alegători s-au prezentat la urnele de vot.

Cel mai activ s-a votat în circumscripțiile: Dondușeni – 50,9%, Taraclia – 49,4%, UTAG 49,4%, Ocnița – 48,1%. La polul opus, în țară, cea mai mică rată de participare la vot s-a înregistrat în circumscripțiile electorale Nisporeni – 39,6%, Hâncești – 39,3% și Cantemir 37%.

În secțiile de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului au votat în total peste 16 mii de alegători, fără să se înregistreze incidente semnificative.

Sunt documentate și examinate 146 de incidente electorale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.