Premierul va solicita joi în Parlament modificarea structurii Guvernului

Premierul Dorin Recean anunță că va merge joi în Parlament să solicite aprobarea modificării structurii Guvernului. „Joi în Parlament vom solicita să se aprobe modificarea structurii Guvernului și vom avea, dincolo de vicepremier pe afaceri externe, și vicepremier pe integrare europeană, fără portofoliu, care va conduce efortul nostru de integrare europeană. Și, respectiv, va conduce Biroul de integrare europeană. De aici încolo, avem de muncit pe ambele dimensiuni și pe obiectivele pe care președinta Sandu le-a trasat”, a notat Dorin Recean, citat de IPN.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de către vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe. „Domnule vicepremier, dragă Mihai, bine ai venit în componența Guvernului. Vreau să-ți mulțumesc și pentru faptul că ai ajutat foarte mult Guvernul, ai ajutat foarte mult guvernarea și până acum în acest efort al nostru de politică externă, în mod special pe dimensiunea de integrare europeană. De aici încolo avem de muncit foarte mult pe alte dimensiuni – și pe dimensiunea externe, dar și pe dimensiunea integrare europeană”, a mai spus șeful executivului.

Mihai Popșoi a preluat funcția de ministru de externe după demisia vicepremierului Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene. Funcția de ministru pentru afaceri europene va fi exercitată de către Cristina Gherasimov, care va fi și negociatorul-șef al Republicii Moldova în procesul de integrare în Uniunea Europeană. Ea urmează să conducă și Biroul pentru integrare europeană, o nouă entitate care va fi constituită.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.