Premierul se va întâlni săptămâna viitoare cu reprezentanții sectorului agricol

Guvernul înțelege dificultățile cu care se confruntă mai mulți producători din cauza secetei severe, iar Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare colectează și verifică informațiile în baza cererilor primite – anunță premierul Dorin Recean, care intenționează să îi invite marți la discuții pe reprezentanții sectorului agricol, transmite IPN.

„Guvernul și agricultorii au o misiune comună în perioada următoare – să-i ajutăm pe cei mai afectați de secetă, conștientizând posibilitățile reale ale bugetului. Oricât de mult ajutor am vrea să oferim, trebuie să ținem cont de bugetul existent. Doar o astfel de abordare – una înțeleaptă – va putea duce la soluții care să ajute cu adevărat agricultorii”, precizează premierul Dorin Recean.

Acum o zi, fermierii din sudul țării au solicitat o întrevedere cu președinta Maiei Sandu și președintele Parlamentului, Igor Grosu, pentru a examina necesitatea aplicării unui plan de acțiuni pentru a salva sectorul agricol. O adresare în acest sens a fost semnată de circa 60 de agricultorii care se plâng că sunt în prag de faliment.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.