Premierul Pavel Filip s-a descurcat la Bruxelles, opinii

Premierul Pavel Filip a avut o prestaţie bună în timpul vizitei întreprinse la Bruxelles, în pofida faptului că a fost atacat cu întrebări incomode. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

„Dialogul dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană este unul asimetric. Rolul nostru în acest dialog este de a asculta ca nişte învăţăcei docili şi de a executa ce ni se spune. Filip nu a fost pregătit de un astfel de dialog, încă are de învăţat, a făcut gafe. Dar cu toate criticile aduse, a avuta o prestaţie bună”, a declarat analistul Corneliu Ciurea.

Fostul ministru-adjunct de Externe, Iulian Groza, a opinat că parlamentarii europeni i-au adresat premierului moldovean întrebări dificile la care este greu de găsit răspunsuri. „Europarlamentarii ştiu să adreseze întrebări incomode. Pavel Filip nu prea a avut argumente practice pentru răspunsuri”, a spus Groza.

Sergiu Ostaf, directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, consideră că premierul moldovean s-a descurcat la Bruxelles. „Guvernul Filip a moştenit multiple situaţii dificile, domenii în care cel puţin cinci ani nu s-a schimbat nimic. Acum s-a pus în faţă un dosar extrem de dificil, pe care trebuie să-l soluţioneze. Cu slăbiciunea instituţiilor pe care le avem, Guvernul trebuie să facă faţă situaţiei”, a opinat Ostaf.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.