PPPDA se va reține de la înaintarea unui candidat pentru circumscripția nr. 38, Hâncești

Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr se va reține de la înaintarea unui candidat pentru circumscripția nr. 38, orașul Hâncești, „demonstrând în felul acesta atașamentul pentru crezul său politic, dar și consecvență în acțiunile sale”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii. Reacția vine ducă ce Mihail Druță, cel care a fost propus de către PPPDA să fie candidatul unic al forțelor proeuropene și democratice la alegerile parlamentare, a refuzat să participe la scrutin din partea unui singur partid, transmite IPN.

„Platforma DA regretă că partidele proeuropene și naționale au preferat să-și înainteze candidații pentru aceasta circumscripție fără coordonare reciprocă, deviind în felul acesta de la principiile care au stat la baza succesului din alegerile parlamentare din 2019”, se arată în comunicat. Cu toate acestea, PPPDA consideră că mai există timp pentru ca partidele proeuropene să-și reconsidere pozițiile și să accepte înaintarea unui candidat comun al forțelor proeuropene.

„Pentru că propunerea noastră de a implica cei mai străluciți candidați ai diasporei în procesul alegerilor parlamentare parțiale pe circumscripții nu a dat roadele așteptate, ne vom consulta în continuare cu cetățeni asupra opțiunilor de a remedia această nedreptate pentru următoarele scrutine electorale”, se mai arată în informația difuzată.

Mihail Druță, oferta PPPDA de consolidare a forțelor proeuropene și democratice la alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală numărul 38, Hâncești, a declarat că nu va participa la scrutinul din 15 martie. Mihai Druță a menționat că urma să participe, dacă era desemnat în calitate de candidat comun al PPPDA și PAS, dar și a cel puțin două formațiuni unioniste.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.