Poziţia liberalilor reformatori este ignorată de celelalte partide de la guvernare, opinie

Partidul Liberal Democrat şi Partidul Democrat nu iau în consideraţie poziţia liberalilor reformatori, cu care formează coaliţia de guvernare, atunci când iau decizii de importanţă majoră. De această părere este Ecaterina Mardarovici. Directoarea executivă a Clubului Politic al Femeilor 50/50 a declarat pentru IPN că era inevitabilă o reacţie precum cea a liberalilor reformatori, care au contestat la Curtea Constituţională concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău.

Ecaterina Mardarovici spune că liberalii reformatori au fost marginalizaţi, s-a pus începutul unei supărări pe care o vor întinde până la următoarele alegeri parlamentare. „Cei cu pâinea şi cuţitul îşi vor face parte, iar cei fără vor striga că partenerii de coaliţie nu se comportă prieteneşte”, a opinat Ecaterina Mardarovici.

Referindu-se la declaraţiile liberalilor conduşi de Mihai Ghimpu, care s-au expus şi ei împotriva concesionării aeroportului, Ecaterina Mardarovici a spus că aceştia au întârziat să sesizeze Curtea Constituţională. „Acum este o competiţie şi cine primul acţionează are de câştigat. Şi comuniştii au spus că vor cere explicaţii, fiecare foloseşte instrumentele pe care le are. E o luptă pentru alegători. Nişte decizii ale Curţii Constituţionale îţi fac imagine. Acum reformatorii au şi articolul 13 la Curte (denumirea limbii în Constituţie, n.a.).  Vor avea mai multe bile albe dacă vor câştiga”, a conchis Mardarovici.

Deputaţii liberali reformatori, conduşi de Ion Hadârcă, au sesizat luni, 9 septembrie, Curtea Constituţională, solicitând verificarea constituţionalităţii deciziei Guvernului din 29 mai, cu privire la desfăşurarea concursului de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău. Parlamentarii au declarat că decizia de a organiza concursul a fost luată când Guvernul era demisionar, iar Curtea Constituţională a stabilit că acesta avea prerogative limitate. Ion Hadârcă a insistat că sesizarea depusă la Curtea Constituţională nu trădează nicidecum un conflict în coaliţia de guvernare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.