Pompierii fac atenţionări în legătură cu termoizolarea blocurilor

Pompierii atenţionează că utilizarea materialelor necorespunzătoare la termoizolarea blocurilor prezintă pericol. În caz de incendiu, viteza de ardere a acestora este foarte mare şi are loc pe vertical, focul răspândindu-se rapid la etajele superioare. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale îndeamnă persoanele fizice şi juridice să folosească în acest proces materiale cu rezistenţă mare la foc, transmite IPN.

Potrivit ofiţerului de presă al SPCSE, Diana Ţurcan, în ţările vecine au avut loc incendii de proporţii în clădirile termoizolate cu materiale polimerice, soldate şi cu pierderi de vieţi omeneşti. În Republica Moldova incendii de proporţii de acest gen nu s-au înregistrat şi nici victime nu au fost. Dar s-au înregistrat pierderi materiale. În cel mai recent caz, într-un incendiu produs marţi în strada Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana, din cauza termoizolării necorespunzătoare focul s-a extins extrem de repede de la etajul 4 la 5.

Specialiştii atenţionează că nu se admite termoizolarea şi placarea exterioară a pereţilor exteriori cu materiale polimerice în cazul clădirilor cu înălţimea mai mare de 28 de metri. În clădirile mai mici de 28 de metri, pentru termoizolarea exterioară a pereţilor exteriori se admite doar utilizarea materialelor polimerice greu combustibile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.