Poliţia face precizări în legătură cu tinerii dispăruţi recent

Poliţia vine cu precizări în legătură cu recentele cazuri de dispariţie a mai multor tineri. Potrivit oamenilor legii, în cazul minorei de 11 ani din Soroca, dar şi a studentului de la ASEM, în vârstă de 21 de ani, locul aflării a acestora a fost stabilit. Totodată, poliţia anunţă că în cazul studentei de la Universitatea de Medicină, în vârstă de 19 ani, dată dispărută pe 12 ianuarie, căutările continuă, transmite IPN.

Şeful interimar al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat miercuri, 20 ianuarie, la o conferinţă de presă că minora de 11 ani a fost dată dispărută pe 22 decembrie, iar în prezent a fost stabilit locul aflării acesteia. În cadrul cercetărilor s-a constat că fata a fost în capitală de unde a urcat în microbuz şi a plecat la Orhei, la rude. Potrivit lui, minora provine dintr-o familie social-vulnerabilă şi pleacă de acasă pentru a 18-a oară. Acesta a mai spus că de fiecare dată fata a fost adusă acasă şi au fost anunţate serviciile sociale responsabile.

Referitor la studentul de 21 de ani, dat dispărut acum câteva zile, Gheorghe Cavcaliuc a menţionat că acesta a fost găsit într-un apartament din capitală, împreună cu alţi tineri.  Cavcaliuc a spus că tânărul era în stare de ebrietate, fiind probabil şi sub influenţa drogurilor. Prealabil s-a constat că acesta s-ar fi certat cu mama sa şi intenţionat nu dădea de ştire.

Şeful Inspectoratului de Poliţie a sectorului Buiucani, Pavel Voicu, a declarat că poliţia continuă căutările studentei de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Gabriela Pătraşcu, în vârstă de 19 ani. Tânăra a dispărut pe 12 ianuarie. Aceasta a fost văzută ultima oară în ziua dispariţiei în timp ce achita serviciile comunale, la o bancă din capitală.

Pavel Voicu a mai spus că poliţia examinează versiunea potrivit căreia, aceasta a plecat din proprie iniţiativă la o mănăstire, dar nu exclud şi versiunea că fata ar fi victima unei întâmplări nefericite. Oamenii legii au transmis orientările studentei dispărute şi verifică toate locaşurile sfinte. Conform informaţiilor oferite de poliţie, tânăra are un caracter retras, comunica cu puţini colegi. Totodată, aceasta s-ar fi plâns prietenilor că ar fi avut conflicte cu părinţii. Oamenii legii dau asigurări că depun toate eforturile pentru găsi tânăra.

Conform datelor IGP, în anul 2016, au fost depuse 26 de cereri de dispariţie a persoanelor, în 25 de cazuri acestea au fost găsite.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.