Poliția a început exercițiul de simulare a deplasării delegațiilor la summitul din 1 iunie

Poliția a început exercițiul tactic de simulare a deplasării delegațiilor străine în contextul organizării summitului din 1 iunie. În sectoarele Centru și Botanica ale capitalei au loc antrenamente privind deplasarea coloanelor oficiale, cu ulterioara deplasare spre localitatea Bulboaca din raionul Anenii Noi, acolo unde va avea loc evenimentul, transmite IPN.

Exercițiul tactic de simulare este organizat de Ministerul Afacerilor Interne, în coordonare cu autoritățile din sfera securității naționale, și se desfășoară în condiții de trafic intens pe principalele artere ale capitalei.

„Autoritățile mizează pe conlucrarea cetățenilor cu forțele de ordine, conformarea la  cerințele acestora, respectarea semnelor agenților de poliție, parcarea regulamentară și respectarea regulilor în trafic”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției, care citează Grupul Media pentru Știri de Securitate privind Summitul Comunității Politice Europene (GMSS-CPE) 2023.

Pe parcursul lunii mai, autoritățile din domeniul securității naționale vor organiza exerciții de antrenament pentru consolidarea cooperării interinstituționale, interoperabilității și sporirii capabilității de organizare și răspuns necesare bunei desfășurări a Summitului CPE, care va avea loc pe 1 iunie.

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene care se va desfășura la 1 iunie 2023. În premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni vor vizita Republica Moldova pentru a pune în discuție problemele-cheie ale continentului: securitatea, stabilitatea și cooperarea.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.