PLDM nu-şi schimbă candidatul. Vlad Filat este propus la funcţia de premier

PLDM nu-şi schimbă candidatul la funcţia de premier şi insistă în continuare ca Vlad Filat să ocupe această funcţie. Despre aceasta a declarat preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, după consultările pe care partidul le-a avut cu preşedintele ţării, Nicolae Timofti, transmite IPN.

„Considerăm că Vlad Filat are toate capacităţile şi aptitudinile necesare de a conduce o nouă echipă guvernamentală. Noi luăm în calcul toate complicaţiile acestei ecuaţii politice care s-a creat. Sperăm că, deși dacă astăzi nu există o majoritate certă care ar susţine candidatura prim-ministrului, ar putea reuşi”, a specificat Valeriu Streleţ.

Liderul fracţiunii a mai spus că în perioada de 15 zile, prevăzută de Constituţie, Vlad Filat va putea să-şi adune echipa necesară şi să prezinte în Parlament programul care să fie susţinut de cel puţin 61 de deputaţi.

Valeriu Streleţ a mai spus că Nicolae Timofti s-a arătat îngrijorat că nu se reuşeşte identificarea unui compromis şi a unei candidaturi care ar avea acum, înainte de desemnare, susţinerea politică şi garanţia că va fi votată în Parlament.

Preşedintele Nicolae Timofti a demarat consultări repetate cu partidele politice din fosta AIE pentru găsirea unui compromis în desemnarea premierului Republicii Moldova. Anterior Nicolae Timofti s-a angajat să înainteze Parlamentului candidatura până pe 5 aprilie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.