PLDM își retrage candidatul din circumscripția uninominală Hâncești

Partidul Liberal Democrat își retrage candidatul, pe Anatolie Postolachi, la alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală numărul 38, Hâncești. Decizia a fost luată astăzi la ședința Biroului Permanent Central al formațiunii, la propunerea candidatului, și a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă la IPN.

Anatolie Postolachi a declarat că se retrage în interesul și viitorul Republicii Moldova. Totodată, a menționat că a crezut cu adevărat în alegeri libere și corecte la Hâncești, dar scenariile fostelor scrutine, care erau dirijate de întreaga echipă „a lui Plahotniuc”, sunt și astăzi prezente la Hâncești. Este vorba de folosirea resurselor administrative, coruperea alegătorilor etc., iar factorii de decizie, organele de drept nu doresc să ia atitudine.

Anatolie Postolachi îndeamnă locuitorii din Hâncești să iasă masiv la vot pe 15 martie, să ia decizia corectă pentru localitate și pentru țară. Totodată a făcut apel în adresa concurenților de pe dreapta să-i urmeze exemplul și să nu disperseze voturile. „Din calculele și spusele alegătorilor din Hâncești, în formula în care astăzi ne aflăm în circumscripția Hâncești, șanse ca un deputat în viitorul Parlament să fie de pe dreapta, pur și simplu, nu există”, a spus Anatolie Postolachi.

Liderul PLDM, Tudor Deliu, a spus că formațiunea pe care o conduce a intrat în această cursă electorală în speranța că va putea iniția o discuție cu cei care pretind că sunt în opoziție. Anatolie Postolachi este de baștină din Hâncești, are în spate două mandate de primar, a fost vicepreședinte de raion și reprezentant al Guvernului în teritoriu. Dar celelalte partide care se consideră a fi în opoziție nu au răspuns la apelul liberal-democraților de a susține acest candidat.

Întrebat de ce nu îl susțin în această cursă pe fostul deputat liberal democrat Grigore Cobzac, care candidează independent și la fel este din Hâncești, Anatolie Postolachi a spus că anunțul lui Grigore Cobzac de a candida, făcut în ultima zi de înregistrare a grupurilor de inițiativă, a venit pentru a dispersa segmentul de dreapta. La rândul său, Tudor Deliu a spus că îl stimează pe Grigore Cobzac, au fost colegi, au muncit și au suferit împreună pe când era în echipa PLDM. Dar a trecut împreună cu echipa PLDM de la Hâncești la PAS.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.