Platforma DA și-a lansat angajamentele în justiție la un protest în fața Curții de Apel

Candidații Partidului Platforma Demnitate și Adevăr au organizat o acțiune de protest în fața Curții de Apel Chișinău. Aceștia au declarat că echipa lor, formată din profesioniști, este gata să-și asume domeniul justiției, care necesită acțiuni concrete pentru a fi curățat de corupți, iar oamenilor să le fie făcută dreptate, transmite IPN.

Deputatul Vasile Năstase a declarat că, după data alegerilor – 11 iulie, trebuie să se producă schimbări radicale. Și după evaluările externe ale judecătorilor, corupții trebuie să plece din sistem și să răspundă pentru fărădelegile comise.

Liderul formațiunii, Andrei Năstase, a spus că cetățenii se pot răzbuna pe cei care comit ilegalități prin votul din 11 iulie. Or, potrivit lui, azi niște criminali, implicați în spălătoria rusească, umblă în libertate. Andrei Năstase a spus că Platforma DA militează pentru lustrație adevărată în sistemul de justiție și în procuratură, precum și pentru pedepsirea celor implicați în atacuri raider și acțiuni ilegale. De asemenea, militează pentru confiscarea extinsă a averilor judecătorilor, procurorilor și înalților demnitari, pe care nu le pot justifica.

Liderul partidului a mai declarat că vor milita pentru înăsprirea pedepselor pentru îmbogățiri ilicite și pentru cei care se implică în scheme ce atentează la proprietatea de stat.

Deputatul Dinu Plângău a declarat că cel mi important angajament este modificarea mai multor acte normative pentru a preveni corupția politică, astfel încât să nu mai existe partide finanțate din surse obscure. La fel, persoane dubioase și corupte să nu mai aibă acces în funcții publice.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.