Platforma DA promite majorarea salariul mediu pe economie la 16 mii de lei

Candidații Partidului Platforma Demnitate și Adevăr la alegerile parlamentare promit modificarea sistemului actual de pensii, astfel încât pensia minimă să fie de cel puțin trei mii de lei. La fel, aceștia promit majorarea salariul mediu pe economie la 16 000 de lei lunar. Angajamentele au fost prezentate astăzi, 24 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, susținute în fața Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, transmite IPN.

Deputata Stela Macari a declarat că formațiunea va adopta un Program Național de Dezvoltare a Capitalului Uman pentru anii 2021-2040, cu politici centrate pe protejarea familiei, copiilor, tinerilor, persoanelor din grupuri vulnerabile. Totodată, Platforma DA va dubla indemnizațiile la nașterea și creșterea copiilor până la trei ani. La fel, va deschide creșe, oferind sprijin familiilor tinere în procesul școlar și programele de educație informală a copiilor.

„Vom asigura programe de stat cu facilități la procurarea primei locuinţe prin credite ipotecare oferite de stat tinerelor familii”, a mai spus Stela Macari.

Deputatul Liviu Vovc a menționat că în următorul legislativ, formațiunea va promova politici de asigurare a pensionarilor cu servicii și medicamente gratuite; va reforma și întări sistemul serviciilor sociale oferite persoanelor în etate, ușurându-le povara prin măsuri de susținere, cum sunt: servicii de plasament, mese calde gratuite, îngrijiri medicale la timp.

Candidații de la Platforma DA promit să adopte o politică a statului de ținere sub control a prețurilor galopante la produsele sociale, monitorizând și verificând formarea prețurilor la cele mai importante mărfuri de consum, acționând contra cartelurilor de piață prin sancțiuni corespunzătoare practicilor din UE.

„Vom susține o politică activă de sprijinire a antreprenoriatului social, care include facilități fiscale pentru întreprinderile sociale, stimulente economice pentru angajatorii care angajează persoane din grupurile social-vulnerabile; accesibilitate, dotare și asigurare pentru persoanele cu dizabilități”, mai spun candidații.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.