Platforma DA cere investigarea cazurilor de exercitare a presiunii asupra a 3 judecători

Platforma Demnitate și Adevăr solicită Procuraturii Generale investigarea cazurilor de exercitare a presiunii asupra celor trei judecători care examinează cauza ce privește deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană. Liderul partidului, Andrei Năstase, spune că presiunile sunt exercitate de către președinta Curții Supreme de Justiție, Tamara Chișcă-Doneva. Politicianul a mai spus că va fi adresat un demers ca celor trei magistrați să le fie asigurată protecție de stat pe perioada examinării „cauzei care ține de securitatea națională”, transmite IPN.

Potrivit lui Andrei Năstase, președinta CSJ, conform unor investigații jurnalistice, face presiuni asupra judecătorilor pentru a respinge cererea Platformei DA privind secțiile de votare care vor fi deschise în regiunea transnistreană potrivit deciziei CEC.

„Asta este justiția lui Plahotniuc care acum îl slujește pe Dodon. În spatele lui Dodon astăzi stau toți oamenii lui Plahotniuc din justiția moldovenească. Acești judecători nu vor ca această cauză să fie examinată obiectiv, prin prisma legii și nu prin cea a unor interese politice. Iar tot felul de „popândăi” și din cei cu trecut de interlopi, care spun la televizor că Platforma DA „tergiversează procesele”, să pună mâna pe carte. Justiția nu se face cu cuvalda și „mantirovka”, ci aplicând legea și Constituția, punând la colț judecătorii corupți care și-au bătut joc de țara noastră de-a lungul timpului”, a declarat liderul Platformei DA.

Platforma DA a contestat decizia Comisiei Electorale Centrale privind majorarea numărului secțiilor de votare în regiunea transnistreană, inclusiv în zone necontrolate de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova. Curtea de Apel a declarat cererea inadmisibilă, iar formațiunea s-a adresat la CSJ.

Curtea Supremă de Justiție a remis sesizarea Platformei DA Curții Constituționale. Respectiv, a decis să amâne examinarea cauzei în ordine de recurs până la pronunțarea Curții asupra excepției de neconstituționalitate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.