Platforma DA cere demisia directorului Agenției Proprietății Publice

Demisia directorului Agenției Proprietății Publice, Ghenadie Țepordei, a fost cerută astăzi la un protest organizat de Platforma DA în fața instituției. Mai mulți candidați pe lista formațiunii au spus că Ghenadie Țepordei a gestionat fraudulos mai multe întreprinderi de stat, cum ar fi Calea Ferată din Moldova,  Portul Internațional de la Giurgiulești, Aeroportul Internațional Chișinău și altele. În consecință, s-au furat miliarde de lei, care trebuiau să ajungă în bugetul de stat, transmite IPN.

Andrei Năstase, liderul Platformei DA, a spus că schemele de furt la mai multe întreprinderi de stat ar fi gestionate de fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc.

Igor Munteanu, vicepreședinte al Platformei DA, a subliniat că „APP e una dintre cele mai „harnice” agenții în a delapida patrimoniul public al acestei țări, e cea mai dispusă spre risipă, lăcomie și corupție”. Portul de la Giurgiulești a fost vândut cu 1000 de euro, printr-un offshore din Cipru. Din banii furați, puteau fi mărite pensiile și bursele pentru studenți, a declarat Igor Munteanu.

Alexandru Slusari, vicepreședinte al Platformei DA, a spus că APP, în loc să apere interesele cetățenilor, apără interesele liderului socialist Igor Dodon și ale lui Vladimir Andronachi, deputat democrat.

Stela Macari, candidat pe listele Platformei DA, a specificat că cei de la conducerea APP ar ridica indemnizații anuale de sute de mii de lei, dar nu lucrează în interesul cetățenilor. CFM este adusă pe calea falimentului, întreprinderea înregistrând datorii de circa 800 de milioane de lei, a adăugat Stela Macari.

Un alt candidat pe listele DA, Inga Grigoriu, a relevat că stațiile tehnologice de irigare, dacă ar fi fost administrate corect, puteau aproviziona cu apă și țările învecinate, dar APP a propus ca unele dintre aceste stații să fie lichidate. La o stație de irigare de la Briceni, angajații nu și-au primit salariile timp de șase luni. Fără irigare, nu există produs local. Fără produs local, nu există contribuții la bugetul de stat. Fără irigare, nu există cetățeni care să vrea să rămână acasă, a adăugat Inga Grigoriu.

Agenția Proprietății Publice a emis un comunicat de presă în care spune că regretă insinuările făcute de către unii actori politici în adresa instituției și solicită să nu implice APP în activitățile lor politice și electorale. Instituția precizează că Portul Internațional Liber Giurgiulești nu se află în administrarea Agenției Proprietății Publice. „În această ordine de idei, APP reiterează că nu este în drept  și nu are atribuții de a interveni în cazul disputelor reliefate în cazul Portului. Or, Agenția Proprietății Publice nu are careva tangențe cu disputele  respective”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.