PL propune referendum de demitere a lui Igor Dodon

Fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal propune spre semnare deputaților un proiect de hotărâre privind de suspendarea din funcție a președintelui Republicii Moldova Igor Dodon și organizarea unui referendum de demitere a acestuia. În cadrul ședinței Parlamentului din 21 septembrie, liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că șeful statului prin acțiunile pe care le promovează în ultima perioadă încalcă grav Constituția Republicii Moldova, transmite IPN.

Potrivit lui Mihai Ghimpu, Igor Dodon, după ce a făcut declarații cu caracter antistatal, numindu-i „lepădături” pe unioniști, și a interzis militarilor moldoveni să participe la exerciții militare internaționale, trebuie demis din funcție pentru încălcarea normei constituționale și a jurământului depus.

„Proiectul înaintat sper că va fi susținut de colegii din celelalte fracțiuni și va fi înregistrat ca să fie examinat în Parlament pentru a suspenda din funcție și a organiza un referendum. Aceste încălcări sunt grave”, a declarat Mihai Ghimpu.

PL va încerca să adune 34 de semnături ca să înregistreze proiectul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.