Petru Bogatu: Ne îndreptăm spre alegeri anticipate

Situaţia politică este dificilă, iar aceasta înseamnă că ne îndreptăm spre alegeri anticipate. Declaraţia a fost făcută de către analistul politic Petru Bogatu în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

„Ceea ce s-a întâmplat luni în Parlament este un eşec organizat. De aceasta sunt vinovate partidele parlamentare, în special PDM. Ultimii, încearcă să dreagă busuiocul, dar Republica Moldova este în cădere liberă, iar această cădere s-a accentuat prin refuzul de a vota guvernul”, a opinat analistul.

Potrivit lui Bogatu, este foarte dificil de a face previziuni privind cea de-a doua tentativă de votare a cabinetului de miniştri. „După ce l-a criticat pe Sturza, acum Marian Lupu nu mai pare a fi atât de sugur. Este imposibil să fie creată acea majoritate parlamentară fără PLDM, partidul, care după arestarea lui Filat, a ieşit din captivitatea oligarhică”, consideră Bogatu.

În opinia sa, PLDM este partidul care trebuie să propună candidatul pentru funcţia de premier şi nu are importanţă că anumite partide au reuşit peste noapte să atragă deputaţi. Potrivit lui, este important votul pe care cetăţenii l-au acordat PLDM în noiembrie 2014. Analistul a mai spus că dacă PL va face coaliţie, împreună cu cei 14 deputaţi, care au părăsit PCRM, aceasta ar însemna pentru partid suicid politic.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.