Petras Auštrevičius: Clasa politică din Moldova trebuie să recapete încrederea cetăţenilor

Clasa politică de la Chişinău trebuie să recapete încrederea cetăţenilor, a Uniunii Eruopene, dar şi a instituţiilor financiare internaţionale. De această părere este europarlamentarul lituanian, Petras Auštrevičius. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, oficialul a declarat că încrederea în autorităţile moldoveneşti va fi restabilită numai atunci când vor fi numite persoanele responsabile de dispariţia miliardului şi li se va cere socoteală pentru acest jaf, transmite IPN.

Europarlamentarul şi-a exprimat speranţa că investiţiile vor veni în Republica Moldova, atunci când va fi finalizată ancheta în ceea ce priveşte furtul miliardului. Oficialul este de părerea că acest proces va fi unul dureros pentru unii reprezentanţi ai guvernării.

De asemenea, Petras Auštrevičius a spus că ajutorul financiar din partea UE lipseşte pentru că nu există acordul cu Fondul Monetar Internaţional. În opinia sa, un acord cu FMI nu există, fiindcă nu sunt rezultate în implementarea reformelor şi în înlăturarea problemelor din sectorul bancar.

„Şi trebuie să spun că, probabil, nici nu va fi acest ajutor, fiindcă toţi s-au săturat: noi dorim să vedem rezultate concrete. Nu suntem supăraţi pe Republica Moldova, dar vrem ca guvernanţii de la Chişinău să înţeleagă că despre ei vorbim, nu vorbim de Zimbabwe”, a declarat europarlamentarul.

Într-o altă ordine de idei, europarlamentarul a subliniat că chiar şi din motivul că în Republica Moldova există un conflict îngheţat, reformele trebuie făcute de două ori mai repede. Acesta crede că dacă lucrurile vor merge bine la capitolul implementarea reformelor, regiunea transnistreană va privi altfel spre Chişinău.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.