Peste 6000 de angajați ai IGP vor va asigura buna-desfășurare a alegerilor de duminică

Peste 6000 de angajați ai Inspectoratului General al Poliţiei vor va asigura buna-desfășurare a alegerilor prezidenţiale de duminică, 15 noiembrie, turul doi. Anunţul a fost făcut de Sergiu Paiu, şef al Inspectoratului General al Poliţiei, la un briefing de presă, transmite IPN.

„La nivel naţional, poliţia va antrena peste 6000 de angajaţi pentru a interveni imediat la sesizările legate de incidente şi infracţiuni în timpul procesului de vot, precum şi buna asigurare a desfăşurării întregului proces, până la predarea buletinelor de vot consiliilor electorale de circumscripţie. Atenţionez participanţii la alegeri că în perioada exerciţiului electoral, şi anume între orele 7.00 - 21.00, angajaţii IGP şi ANTA vor monitoriza deplasarea pe teritoriul ţării a autovehiculelor a căror capacitate de transportare este mai mare de opt persoane şi a transportului rutier de persoane prin curse regulate” a spus Sergiu Paiu.

Marin Maxian, şef adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, a făcut un apel către observatori şi i-a îndemnat să nu încurajeze cetăţenii la acţiuni ilegale. „Fiecare cetăţean trebuie să înţeleagă că va purta răspundere individuală şi nu va fi o răspundere colectivă sau că va răspunde acel care a îndemnat”, a subliniat Marin Maxian. Şeful adjunct al IGP a să fie sesizată poliția ori de câte ori este observată o încălcare a legislaţiei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.