Peste 60 de moldoveni, repatriați din Emiratele Arabe Unite cu sprijinul României

Peste 60 de cetățeni ai Republicii Moldova au fost repatriați pe 4 aprilie din Emiratele Arabe Unite prin intermediul unei curse aeriene speciale pe ruta Dubai-Chișinău-București. Cursa a fost o operată de o companie privată românească și facilitată de Ministerul Afacerilor Externe al României, transmite IPN.

Ambasada României la Chișinău menționează într-un comunicat de presă că acțiunea vine în completarea eforturilor mai ample depuse de România în contextul pandemiei cu noul coronavirus de a permite tranzitul și repatrierea în deplină siguranță a cetățenilor Republicii Moldova.

În ultimele zile, în cooperare cu Ambasada Republicii Moldova la București, Ministerul Afacerilor Externe al României a facilitat tranzitul pe teritoriul național a altor 60 de cetățeni ai Republicii Moldova, cu respectarea condițiilor stabilite de autoritățile române. Totodată, a fost facilitat tranzitul către Republica Moldova și a transporturilor de mărfuri, inclusiv a unor produse medicale.

În comunicat se menționează că România a susținut și a exprimat apreciere pentru pachetele de sprijin adresate statelor din Parteneriatul Estic, la care participă și Republica Moldova, vizând gestionarea pandemiei, adoptate recent de către Comisia Europeană.

„România rămâne consecventă politicii sale, exprimate public de președintele României, Klaus Iohannis, și de Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Externe, în contextul angajamentului de a acționa în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova”, se mai menționează în comunicatul Ambasadei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.