Peste 20 de președinți de raioane își exprimă sprijinul pentru Igor Dodon

Peste 20 de președinți și vicepreședinți de raioane și circa 400 de primari și-au exprimat sprijinul pentru candidatul independent, susținut de Partidul Socialiștilor, Igor Dodon. Aceștia au participat la un briefing de presă, în care au declarat că Igor Dodon este președintele care îi reprezintă și este cel care a făcut multe pentru țară, transmite IPN.

Președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, a declarat că este vorba despre președinții raioanelor Briceni, Dondușeni, Drochia, Râșcani, Fălești, Florești, Ocnița și alte raioane din nordul țării. „Noi conducem sate și orașe din nordul republicii. Reprezentăm populația acestor regiuni, unde locuiesc moldoveni, ucraineni, ruși, romi, evrei și reprezentați ai altor etnii. Vorbim acum în numele cetățenilor noștri, care reprezintă diferite etnii și care doresc să trăiască bine într-o țară stabilă, unde fiecare cetățean se respectă reciproc, indiferent de limba vorbită”, a notat Veaceslav Rusnac. Potrivit lui, producătorii agricoli din nord, care exportă fructe pe piața rusească, sunt foarte îngrijorați că, dacă se schimbă președintele, nu vor mai fi prelungite privilegiile existente.

Președintele raionului Ungheni, Ghenadie Mitriuc, a spus că el a venit însoțit de colegii lui din Călărași, Anenii Noi, Rezina, Dubăsari și toți își exprimă sprijinul pentru candidatul la funcția de președinte, Igor Dodon. Acesta afirmă că Dodon, în calitate de președinte a făcut foarte multe pentru țară, sprijinit mai multe domenii, dar și promovând o politică externă echilibrată.

Președintele raionului Cahul, Marcel Cenușa, a declarat că el își exprimă sprijinul pentru Igor Dodon, alături de alte șapte raioane din sudul țării. „Da, noi suntem oamenii de bună credință și de asta susținem candidatul independent, Igor Dodon. Îndemnăm toți oamenii buni din sudul țării, dar și din întreaga republică să voteze cu Igor Dodon”, a mai spus Marcel Cenușa.

Președintele raionului Comrat, Ivan Topal, a declarat că și el, și bașcanul din UTA Găgăuzia, Irina Vlah, dar și primarii din Ceadîr-Lunga și Vulcănești, îl susțin pe Igor Dodon, pentru că el este o candidatură destoinică. Acesta a spus că se cunoaște cu Igor Dodon de 15 ani și s-a convins că este un om al cuvântului, al faptei, care susține inițiativele locale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.