Pentru secțiile de votare din străinătate vor fi tipărite 556 de mii de buletine

Pentru cele 139 de secții de votare, care urmează să fie deschise în străinătate pentru alegerile prezidențiale, vor fi tipărite 556 de mii de buletine de vot. Tirajul a fost stabilit astăzi, 9 cotombrie, de către Comisia Electorală Centrală, transmite IPN.

Președintele CEC, Dorin Cimil, a declarat că proiectul de hotărâre a fost elaborat în baza propunerilor lansate de Minsiterul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Din cele 556 de mii de buletine, 467 600 sunt în limba în română.

CEC a aprobat modelul și textul buletinului de vot. Potrivit hotărârii aprobate, buletinul de vot va avea lungimea de 236 mm, iar lăţimea – de 140 mm.

Comisia a stabilit ordinea concurenților electorali în buletinul de vot. Ordinea este următoare: 1. Renato Usatîi (Partidul Politic Partidul Nostru), 2. Andrei Năstase (Partidul Platforma DA), 3. Tudor Deliu (Partidul Liberal Democrat), 4. Igor Dodon (independent, susținut de PSRM), 5. Violeta Ivanov (Partidul Șor), 6. Maia Sandu (Partidul Acțiune și Solidaritate), 7. Octavian Țîcu (Partidul Unității Naționale) și 8. Dorin Chirtoacă (Blocul Electoral UNIREA).

Concurenţii electorali se înscriu în buletinul de vot cu litere majuscule în ordinea stabilită mai sus. Buletinul de vot se va tipări pe hârtie opacă (mată) de culoare gri afumat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.