Pentru ca actuala guvernare să ajungă o elită trebuie să mai treacă mulți ani, opinie

Pentru ca actuala guvernare să ajungă o elită trebuie să mai treacă mulți ani. De această părere este sociologul Andrei Dumbrăveanu. Totodată, sociologul consideră că reprezentanții guvernării vor ajunge să devină o elită. Aceasta deși actuala guvernare are pe bună dreptate pentru ce să fie criticată. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

În opinia sociologului, Republica Moldova nu are încă o elită politică pentru că nu există interes și stat politic. „Pentru că sub picioarele politicienilor nu este pământul de acasă, este pământul afacerilor, pământul producerii bunurilor și împărțirii acestora. Iată care este scopul elitelor noastre politice”, spune Dumbrăveanu. Potrivit lui, aceste elite nu conștientizează că sunt trecătoare.

Sociologul a mai spus că în Republica Moldova nu există elite conducătoare, începând cu 1990. La moment există doar elite pe ramuri. „27de ani nu este o perioadă în care poți forma elite. Elita este în curs de constituire”, a adăugat Andrei Dumbrăveanu.

Istoricul Daniela Vacarciuc consideră că actualmente oamenii asistă la promovarea unor persoane care pot să manipuleze, care au o retorică distructivă ce este periculoasă. „Probabil, acest pericol este văzut și de cei care continuă să plece din Republica Moldova, deja și dintre cei bogați, nu doar săraci, pentru că nu au încredere în viitorul Republicii Moldova. Aici este cea mai mare problemă în elita care ar trebui să dea o încurajare”, a spus Daniela Vacarciuc.

Potrivit ei, oamenii trebuie să se orienteze la personalități de valoare, la adevăr, dar este foarte greu să fie deslușit. Persoana care are devotament față de mase, doar aceea va fi susținută în realitate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.