PDM îşi propune compensarea abonamentelor la sala de sport şi teatru pentru tineri

Partidul Democrat îşi propune dezvoltarea infrastructurii sportive în fiecare sat. Iar statul să compenseze 75% din costul abonamentelor la sala de sport pentru copiii din familii cu venituri sub 10 mii de lei pe lună. Totodată, statul va compensa jumătate din preţul unui bilet pentru elevi şi studenţi la sala de teatru. Sunt angajamentele PDM pe dimensiunea tineret și sport, conţinute în planul de țară „Moldova Altfel”, transmite IPN.

Președintele Organizației Tinerilor Democrați, Vadim Jora, a declarat la un briefing de presă că tinerii din PDM se angajează să dezvoltare programe de antreprenoriat social pentru tineri. De asemenea, pe viitor, fracţiunea îşi propune implementarea unui Program naţional: „O naţiune sportivă, o naţiune prosperă”, pentru a atrage investiţii publice şi private în dezvoltarea infrastructurii sportive. Pentru a stopa exodul de tineri din ţară, PDM se angajează să realizeze noi programe de granturi pentru tinerii agricultori.

Vadim Jora a remarcat că printre realizările partidului pe dimensiunea tineretului și sportului se regăseşte programul „Prima casă”, unul din programe prin care tinerii au reuşit sa-şi cumpere o locuinţă. Peste 6000 de tineri şi familii au beneficiat de acest program. O altă realizare sunt programele prin care tinerii au reuşit să lanseze afaceri, cum ar fi „Start pentru tineri”, care are scop integrarea tinerilor în circuitul economic prin facilitarea lansării şi dezvoltării afacerilor sustenabile. Potrivit lui, peste 240 de tineri au reuşit să-şi lanseze propria afacere, iar alţii 600 au beneficiat de instruiri în domeniul antreprenorial. Vadim Jora a amintit şi despre faptul că pe timpul guvernului Filip indemnizaţia pentru tinerii pedagogi a fost majorată de la 30 la 120 de mii de lei. Astfel, asigurând instituţiile de învăţământ cu cadre didactice tinere.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.