PDCM s-a lansat în campania electorală pentru anticipate

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, fondat și condus de fostul premier Ion Chicu, s-a lansat astăzi, 8 iunie, în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Ion Chicu a declarat că de alegerea pe care o vor face cetățenii pe 11 iulie depinde dacă Moldova va adopta cursul dezvoltării sau dacă țara va continua să alunece pe panta dezordinii, dezbinării și sărăciei. PDCM intră în această campanie cu mesajul său onest și asumat: „țara e în dificultate, da împreună putem depăși orice dificultate”, transmite IPN.

Președintele PDCM dă asigurări că echipa pe care o conduce are capacitatea să lucreze pentru oameni. „Împreună cu oamenii care facem astăzi echipă în PDCM am știut cum să scădem impozitele și taxele ca să câștige și oamenii și economia și bugetul. Am știut cum să majorăm salariile și pensiile ca la plecare să rămână miliarde în vistieria statului, am știut să finanțăm drumuri și apeducte ca să putem susține economia și agricultorii. Am ținut piept pandemiei și secetei, da nu am admis nicio zi restanțe la salarii și pensii”.

Ion Chicu a remarcat că programul partidului este realist și pentru țară. În opinia sa nu este alternativă de a păstra statul decât de a-l integra în spațiul european. Nu există alternativă de a păstra oamenii în țară decât de a construi drumuri și apeducte. Nu există alternativă pentru dezvoltare și trai decent decât să fie scăzute impozitele și mărite veniturile oamenilor. Nu există alternativă pentru viitor decât restabilirea respectului pentru pedagogi și medici. Nu există alternativă pentru dezvoltare decât combaterea corupției.

Printre obiectivele asumate de formațiune este creșterea salariul pe economie cu 40%, subvenționarea creării locurilor de muncă și salarii tinerilor, extinderea Programului Prima Casă și lansarea unui program similar pentru automobile, adresat familiilor cu copii. De asemenea, vor crește salariile pedagogilor și bugetarilor, se va achita o pensie în plus pentru cei cu pensia sub minimumul de existență.

Fosta ministră a sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a remarcat că insuficiența finanțării sistemului de sănătate, dar și preudo-reformele promovate pe parcursul mai multor ani au distorsionat sistemul de sănătate și au generat riscuri funcționale majore. În opinia sa, doar capacitatea exemplară a medicilor a permis în 2020 să fie evitat un colaps al sistemului de sănătate. Pentru a dezvolta sistemul de sănătate, PDCM își propune să reducă lipsa medicilor prin motivare financiară suficientă, să creeze condiții de acces la servicii medicale pentru toți, să doteze cu echipament necesar instituțiile medicale, să diversifice serviciile medicale și să consolideze ANSP pentru a răspunde corespunzător la urgențele de sănătate publică.

Anatol Usatîi, ex-ministru al economiei și infrastructurii, a declarat că lipsa infrastructurii adecvate este principala constrângere pentru dezvoltarea economică. Obiectivele principale ale PDCM este continuarea proiectelor internaționale ce țin de conectarea drumurilor naționale publice naționale și internaționale, inclusiv pentru crearea premiselor de construcție a autostrăzilor. Pe plan național, formațiunea își asumă continuarea și extinderea programelor de reabilitare a drumurilor naționale și regionale, reluarea Programului „Drumuri bune”. De asemenea, se propune continuarea elaborării programului de construcție a magistralelor pentru aprovizionarea cu apă din sursele de apă de suprafață sigure: Nistru și Prut, da și construcția canalizărilor în localități etc.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.