PCRM solicită convocarea Parlamentului în şedinţă extraordinară

Partidul Comuniştilor solicită convocarea Parlamentului în şedinţă extraordinară, pentru a analiza implicarea politicului în activitatea mass-media, transmite IPN. În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul Grigore Petrenco a spus că imaginea Republicii Moldova are de suferit din această cauză. Parlamentarul a chemat organele de drept să se pronunţe şi să aplice sancţiuni politicienilor care au supus mass-media presiunilor.

Potrivit lui Grigore Petrenco, PCRM deţine informaţii că mai mulţi subalterni ai prim-vicepreşedintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, au contactat distribuitorii de programe TV şi i-au impus, prin şantaj, să excludă din grilele lor cele trei posturi de televiziune incomode, RTR Moldova, Jurnal TV şi Accent TV. PCRM va depune la Procuratura Generală o solicitare de urmărire penală a prim-vicepreşedintelui PDM pentru şantaj, abuz de putere, cenzură şi atac asupra mass-media.

La începutul anului, posturile Accent TV şi RTR Moldova au fost excluse din grilele mai multor distribuitori de programe TV. Luni, 13 ianuarie, şi Jurnal TV a dispărut din grila analogică de bază a mai multor operatori de cablu. Aceasta a provocat proteste la CCA şi reacţii condamnabile ale organizaţiilor de media, organizaţiilor internaţionale, ambasadelor şi partidelor politice.

Marţi seara, 14 ianuarie, după o şedinţă cu distribuitorii de programe TV, preşedintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), Marian Pocaznoi, a anunţat că s-a ajuns la un consens şi că semnalele celor 3 posturi de televiziune vor fi din nou transmise de către distribuitori începând de miercuri dimineaţa.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.