PCRM a prezentat oficial programul electoral şi echipa pentru Chişinău. ALEGERI 2015

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a prezentat oficial programul electoral al candidatului său la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, Vasili Chirtoca, dar şi pe cei 55 de candidaţi la funcţia de consilieri municipali. Atât candidatul la funcţia de primar, cât şi echipa de pretendenţi pentru funcţiile de consilieri din partea PCRM vor figura sub numărul 1 în buletinul de vot, transmite IPN.

Candidatul PCRM la funcţia de edil al capitalei, Vasili Chirtoca, a spus că în prezent oraşul Chişinău are nevoie de acţiuni urgente pentru a nu se transforma într-un megapolis în degradare, fără particularităţi de capitală. Potrivit lui, printre aceste acţiuni se numără transformarea pieţei centrale într-o piaţă sub acoperiş, eliberarea treptată a capitalei de cazinouri, deschiderea cantinelor sociale în fiecare sector etc. Acesta a mai adăugat că oraşul are nevoie de un gospodar, iar sloganul cu care merge în campania electorală este „De la vorbe - la fapte”.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin a spus că, după alegerile din 2009 şi 2014, în Republica Moldova a fost instaurat un regim al mafiei şi corupţiei care a furat tot ce a putut şi care distruge tot ce a mai rămas în Moldova. Liderul comuniştilor a menţionat că oraşul Chişinău s-a transformat dintr-un oraş „cu umeri albi de piatră”, în cel mai murdar oraş din Europa şi, fiind un centru economic, politic, social a fost transformat într-un mediu poluat, fără infrastructura necesară oamenilor, în care trotuarele sunt locuri de parcare.

În acest context, Vladimir Voronin a subliniat că Vasili Chirtoca este un om care s-a creat singur pe sine cu mintea sa, cu caracterul său şi voinţa sa şi este singurul care după destrămarea Uniunii Sovietice a creat o afacere serioasă care funcţionează pe deplin. Acesta a adăugat că Vasili Chirtoca are o viziune de ansamblu asupra problemelor din capitală, iar susţinătorii şi membrii PCRM vor depune eforturi să explice cetăţenilor, de ce trebuie să voteze pentru el. Totodată, Vladimir Voronin s-a arătat optimist că rezultatele alegerilor din 14 iunie  or plasa candidatul PCRM la Primărie şi echipa pentru consilieri municipali pe locul întâi. Cu toate acestea, liderul PCRM a menţionat că, în contextul situaţiei tensionate din ţară, nu este exclus să fie organizat şi un al doilea tur de scrutin pentru funcţia de primar.

Preşedintele fracţiunii PCRM în Consiliul municipal Chişinău, Natalia Vîsotina, a spus că echipa pentru viitorul Consiliu municipal are o viziune concretă cum să facă o capitală modernă şi să-i întoarcă înfăţişarea de cândva, dar toate acestea se vor face prin fapte şi nu prin vorbe, cu ajutorul unei echipe competente ,condusă de un primar competent.

După prezentarea programului electoral, cei prezenţi la eveniment au avut parte şi de un concert susţinut de artişti autohtoni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.